Sammen for folkehelsa!

Knytte og Bedriftsidretten utvider samarbeidet

1 år siden

I 2022 inngikk partene et samarbeid knyttet til Trondheim Maraton. Nå tar Bedriftsidretten det neste steget og går inn som offisielt Knyttemedlem. Med ett felles mål; folket i aktivitet!

Samarbeidet om Trondheim Maraton har allerede innfridd. I fjor stilte Knyttelaget til start på 10 km distansen med over 40 deltakere, alle representanter fra Knyttes medlemsbedrifter. I år deltar Knyttelaget med over 70 sprekinger. Først på 2-3 opptreningsøkter, så på løpet den 2.september, etterfulgt av egen Knyttebankett.

DSC04792
Topp stemning hos Knyttelaget under fjorårets Trondheim Maraton
Litt er mye

Noen går distansen, noen jogger, noen løper, og noen gjør litt av alt, sier Bjørn Kottum, Knyttes daglige leder. 

Det er litt som medlemsmassen i bedriftsnettverket vårt generelt; deltakerne på Knyttelaget er en god blanding av aktive, mosjonister og mindre aktive folk, som ellers kanskje ikke ville fått rørt seg særlig i perioden.

Og dette får man så innmari mye igjen for! Ikke bare har man det moro og blir bedre kjent med de andre medlemmene, men man får opplevd mestring og forbedret formen litt. 

Og er jo som Morten sier;

litt er mye 

Morten Eliassen er både prosjektleder for Trondheim Maraton og avdelingsleder i Bedriftsidretten, og blir sammen med Hilde Martinsen Bedriftsidrettens ansikt utad i nettverkssamarbeidet med Knytte. 

Alle som kjenner Morten har opplevd hans brennende engasjement for å få folk i aktivitet og hørt han repetere slagordet «litt er mye». Knytte får en engasjert og entusiastisk person med på laget, som er genuint interessert i å bygge relasjoner, er Martinsens beskrivelse av sin energiske kollega.

4 3 Morten
Brennende engasjert og entusiastisk; Morten Rasch Eliassen.
Smilepuls er nøkkelen!

Nå skal altså Bedriftsidretten med Morten og Hilde i spissen, sammen med Bjørn og Knytte, ta ytterligere steg for å fasilitere og motivere flere ut i aktivitet.

Utviklingen i samfunnet er godt kjent. Stadig flere blir stillesittende i arbeidslivet og flere blir overvektige, med konsekvenser som bl.a. høyt sykefravær og dårligere mental helse. Bedriftsidretten og Knytte er enige hva som er løsningen.

Du kan ikke tvinge folk ut i aktivitet, understreker Kottum. Særs få finner motivasjon i skremselspropaganda. Gi heller folk genuin lyst til å røre seg! 

– I det ligger fasilitering; gjøre det tilgjengelig, enkelt og uformelt Og det ligger i leken. Vi voksne er ikke mer voksne enn at vi fortsatt liker å ha det moro, og det går så absolutt an å gjøre fysisk aktivitet moro.

Ingen må løpe maraton for helsemessig utbytte.
Litt er mye, og du kan oppnå utrolige ting med «smilepuls»

50 aktiviteter til Knytte

Begge parter jobber med å få bedrifter ut i aktivitet, med litt forskjellig vektet målsetning

Morsom fysisk aktivitet og deling av opplevelser er møtearenaen i Knytte, og relasjonsbyggingen som oppstår i aktivitetene selve fundamentet for nettverket. Der relasjonsbyggingen er aller viktigst i Knytte, er det fysiske og mentale utbyttet av selve aktiviteten hovedmålet for Bedriftsidretten. 

Samarbeidet oss imellom er veldig naturlig, slår Eliassen fast. Nå som vi går inn som offisiell Knyttemedlem får vi muligheten til å knytte enda tettere bånd med Knyttes mange medlemsbedrifter.

Vi skal være aktive og

på tilbudssiden i nettverket 

Bedriftsidretten, som er et særforbund underlagt av NIF, tilbyr over 50 aktiviteter og er den største organisasjonen som driver med folkehelse for voksne. 

Vi gleder oss til være en del av Knyttegjengen fremover og møte de andre medlemmene, slår Eliassen fast. Vi skal bidra i nettverket med kunnskap og dele erfaringer om hvordan skape en god sosial arena – med fysisk aktivitet som virkemiddel og Bedriftsidretten som verktøy.

Hilde og Morten har et fantastisk arsenal av aktiviteter å tilby Knyttes medlemsbedrifter, og et stort nettverk av flinke folk som er gode på tilrettelegging og tilpasning. 

Og vi skal være aktive og på tilbudssiden i nettverket. Om vi klarer å gjøre Knyttegjengen enda litt sprekere, og samtidig knytter nye relasjoner så er vi strålende fornøyd!

I aktivitet Knyttes verdifulle relasjoner!

DEL SAKEN