Sammen for folkehelsa 2.0!

Knyttelaget og Bedriftsidretten tar sats igjen

4 måneder siden

Partene har samarbeidet om Trondheim Maraton siden 2022, og i fjor gikk Bedriftsidretten inn som offisielt Knyttemedlem. Ambisjonene med nettverksdeltakelsen er store for tiden fremover. Det samme er Knyttes ambisjoner for laget til årets Trondheim Maraton.

Det blir så bra! Kan vi bikke 100 lagkompiser i år? 

Bjørn Kottum, Knytte

Bedriftsidretten har som mål å få så mange som mulig i fysisk aktivitet, uavhengig av utgangspunkt. Som Norges største leverandør av folkehelse og sosial bærekraft for voksne er Bedriftsidretten relevante for et arbeidsliv i endring. De tilbyr en rekke ulike aktiviteter, i form av både individuell aktivitet og lagsaktivitet.

Les også: Knytte og Bedriftsidretten formaliserer samarbeidet

Aktivitet knytter folk sammen

Brynjar Aune er ny ressurs i Bedriftsidretten. Med bakgrunn fra Ranheim toppfotball og 8 år som prosjektleder for Skandia Cup skal han nå bruke sin erfaring og store engasjement i jobben med planlegging og gjennomføring av Bedriftsidrettens fotballaktiviteter, samt markedsarbeid i forbindelse med arrangement som f.eks. Trondheim Maraton og Idrettsfestivalen.

Vi skal tilby muligheter for alle ansatte i en bedrift til å finne spennende aktiviteter som passer hver enkelt, eller som gruppe, sier Brynjar.

Med deltakelsen i Knytte Bedriftsnettverk ønsker Bedriftsidretten først og fremst å komme i god dialog med bedrifter, og fortelle om mangfoldet i aktiviteten de tilbyr.

Vi ser det er en fin miks av bedrifter i Knytte, fortsetter Aune. Og Bedriftsidretten liker tilnærmingen på treffpunktene nettverket har, og hvordan man ønsker å knytte bedrifter sammen. Vi ønsker å delta enda mer aktivt fremover, og håper å finne engasjerte bedrifter som ønsker å bli bedre kjent med oss. Samtidig som vi skal være nysgjerrig og lytte til andre bedrifter, og hva de har å tilby.

1 1 gjengen
Knyttes Emil Hauge og Bjørn Kottum flankerer Brynjar med Knyttelagets løpeskjorter fra 2022 og 2023

Tilnærmingen til Bedriftsidretten passer som hånd i hanske med Knyttes forretningsidé; relasjonsbygging gjennom fysisk aktivitet.

Begge parter er opptatt av fysisk aktivitet, med litt forskjellig vektet målsetning, forklarer Bjørn Kottum, daglig leder i Knytte.

Litt er mye

Morsom fysisk aktivitet og deling av opplevelser er møtearenaen i Knytte, og relasjonsbyggingen som oppstår i aktivitetene selve fundamentet for nettverket. 

Der relasjonsbyggingen er viktigst i Knytte, er det fysiske og mentale utbyttet av selve aktiviteten hovedmålet for Bedriftsidretten. 

Begge parter er sær opptatt av én ting; lavterskel. Fysisk aktivitet må tilrettelegges og fremstilles som lystbetont, uformelt og ufarlig.

Ingen må løpe maraton for helsemessig utbytte. Litt er mye, og du kan oppnå utrolige ting med «smilepuls»! 

Utviklingen i samfunnet er kjent. Stadig flere blir stillesittende i arbeidslivet og flere får helserelaterte utfordringer, med konsekvenser som bl.a. høyt sykefravær og dårligere mental helse. Bedriftsidretten og Knytte er enige hva som er løsningen.

Du kan ikke tvinge folk ut i aktivitet, understreker Kottum. Særs få finner motivasjon i skremselspropaganda. Gi heller folk genuin lyst til å røre seg!  I det ligger fasilitering; gjøre det tilgjengelig, enkelt og uformelt. Og det ligger i leken. Vi voksne er ikke mer voksne enn at vi fortsatt liker å ha det moro, og det går så absolutt an å gjøre fysisk aktivitet moro.

Knyttelaget i 100?

Akkurat dette er fokuset i opplegget rundt Knyttelaget. Fra å telle nærmere 40 deltakere det første året, stilte laget til start med over 70 sprekinger i fjor. Nå er ambisjonene altså oppjustert foran årets arrangement. 

Knyttelaget består av Knyttes ansatte og bedriftsnettverkets medlemmer. Medlemmene kan rekruttere internt i egen bedrift og melde på egne ansatte/kolleger. Det endelige målet er å fullføre distansen på 10 km, gående eller løpende. Men reisen dit er minst like viktig, både helsemessig og sosialt sett. 

Les også: Knyttelaget rir igjen

På veien får deltakerne nemlig med seg tre varierte lavterskel treningsøkter og veiledning med proffe instruktører, årets Knyttelaget-løpeskjorte, eksklusive tilbud på løpeutstyr, mulighet til å vitenskapelig teste formen og fremgangen, deltakelse på selve løpet lørdag 7.september – etterfulgt av egen Knyttelaget-bankett.

I løpet av perioden april til september skal deltakerne lære, trene, skravle, le og ikke minst; bli enda bedre kjent med sine lagkamerater på veien mot målet. 

Og de skal selvfølgelig ha smilepuls hele veien, legger Kottum til.

DEL SAKEN